Vlada RH na svojoj 156. sjednici održanoj 15. svibnja 2014. usvojila je Izvješće o radu Savjeta za razvoj civilnoga društva u 2013. godini, koje možete preuzeti ovdje. Na istoj sjednici usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnoga društva radi povećanja broja članova/zamjenika članova za dva, i to iz reda predstavnika Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i predstavnika organizacija civilnoga društva koje djeluju u području zaštite potrošača.

Imajući u vidu da su predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i do sada, prema potrebi, sudjelovali u radu Savjeta, očekuje se da će stalno članstvo doprinijeti boljoj povezanosti, promicanju i podršci razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Sve prisutnija potreba pružanja pomoći građanima u zaštiti njihovih potrošačkih prava dovela je do potrebe uvođenja novog područja djelovanja u Savjetu pod nazivom "zaštita potrošača". Član i zamjenik člana birat će se na prijedlog udruga i drugih organizacija civilnoga društva koje djeluju u području zaštite potrošača, sukladno postupku propisanom u Poslovniku Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Odluka je dostupna ovdje.