(Otvoreno pismo Ministarstvu prometa, HAKOM-u i Agenciji za elektroničke medije) POTROŠAČI PONOVNO TRAŽE ŽURNU OBJAVU LISTE PROVJERENIH WEB-STRANICA – ČEKAMO OPERATIVNI ODGOVOR NA UPIT OD 19.12.2012. GODINE !!!

Svjedoci smo aktualnih internetskih prijevara. VELIKI BROJ HRVATSKIH POTROŠAČA PRIJAVLI SU NAM PREVARENIH OD WEB-SHOP „PRIVON“. UZBUNA U EUROPI - HAKERI NAPADAJU NA VAŠE ZAPORKE. UKRADENO JE 18 MILIJUNA E-MAIL LOZINKI.

Prema nekim istraživanjima 16% hrvatskih građana prakticira on-line poslovanje (e-kupnju, e-bankarstvo i ostale oblike e-poslovanja). Na internetu možemo naći cijeli niz „SAVJETA I STRUČNJAKA ZA SIGURNU ON-LINE KUPNJU“. Među tim stručnjacima, VASCO VDSI (Međunarodna kompanija za sigurnost podataka), u listi savjeta za sigurnu on-line kupnju, naglašava savjet koji glasi:

KUPUJTE NA PROVJERENIM WEB STRANICAMA!!!!

Stoga, šaljemo Vam potrošačko traženje: ŽURNO OBJAVITE LISTU PROVJERENIH I OPASNIH (NEPROVJERENIH I NEPOSLOVNIH) WEB-STRANICA NA KOJIMA ĆEMO SIGURNO OBAVLJATI SVE OBLIKE ON-LINE POSLOVANJA (kupnja robe, rezervacije putovanja, rezervacije turističkih aranžmana, e-plaćanja i sl.).

Lijep pozdrav i hvala na uvrštenju,

Mr.sc. Ilija Rkman
Predsjednik Saveza „Potrošač“ i
Voditelj Savjetovališta za potrošača u Zagrebačkoj regiji