Međunarodni dan života obilježava se svake godine prve nedjelje u veljači, a 2014. godine i danas obilježimo 19. put po redu. Međunarodni dan života obilježava se svake godine prve nedjelje u veljači, a 2012. godine obilježio se 19. puta po redu. Svako je dijete za roditelje osoba i dar. Prema tome, od prvog trena svog postojanja, to biće zahtijeva u svojoj cjelokupnosti bezuvjetno poštovanje i ljubav koje dugujemo ljudskom biću – čovjeku.

Svakog čovjeka vrednujemo kao osobu i volimo takvoga kakav jest - bez obzira na njegovo fizičko ili mentalno zdravstveno stanje i bez obzira na njegove osobine. Kada je ljubav roditelja glavna pokretačka snaga koja podržava i usmjeruje čitav odgojni napor, tada obogaćuje djecu blagošću i dobrotom, a te se vrednote onda prelijevaju na njihovu okolinu.

Jedno od značajnih otkrića moderne psihijatrijske znanosti jest da ljubav zaštićuje i obnavlja um pa tako i engleski psiholog Vickers navodi da ljubiti predstavlja čovjekovu životnu potrebu. Svaki čovjek mora odabrati put ostvarenja u svojoj čovječnosti ili se odlučuje za život bez smisla i ispunjenja te se tako u svoj ljudskosti degradira. Ljubav je otvaranje, raspoloživost, davanje drugome i za drugoga. Svaki egoizam, kojim se čovjek opredjeljuje za svoje uskogrudne interese, krnji i onesposobljuje čovjeka u najdubljim segmentima njegova bitka.

TEMELJNO pravo POTROŠAČA na zadovoljenje

temeljnih ŽIVOTNIH POTREBA

Svaki potrošač ima pravo na pristup esencijalnim dobrima i uslugama

• odgovarajuća HRANA (ZDRAVSTVENO ISPRAVNA I SIGURNA)